Torstain drinkkivinkki – Cherry on top

Kirsikkaa2Hei helle, kesä, laituri, aurinko ja riippukeinu! Heinäkuun ensimmäinen drinkkivinkki on tässä, emmekä malta pysyä nahoissamme: muutama päivä arkea ja sitten elämä on pelkkää joie de vivreä hetkisen. Sille nostamme nyt maljan.

Maljassa on pikkuinen pallo kirsikkaa, giniä ja sitruunaa ja aavistus kardemummaa. Raikasta, kirpeää ja samalla pyöreää. Cin cin kesälle, teille, meille, hiekalle, nurtsille ja kirjakasalle!

Cherry on top

1 annos

1 pakastettu kirsikkasosepallo
4 cl giniä
2 cl kardemummasiirappia
2 cl sitruunaa

Laita kirsikkasosepallo cocktaillasin pohjalle. Ravista gini, siirappi ja sitruuna jäiden kanssa ja kaada kirsikan päälle. Maistele hitaasti ja nautiskele elämästä – juoma kehittyy sitä mukaa, kun kirsikkahiutaleet sulavat juomaan.

Kirsikkaa

Samalla tapaa voi tehdä myös kannujuoman tai boolin. Maut kestävät hyvin pidentämisen: laske yksi yllä oleva annos per juoja ja kaada kaikki kannun tai boolimaljan pohjalle. Sekoita ja mittaile päälle makusi mukaan kylmää kirsikkamehua ja soodavettä. Lisää pakastettuja kirsikkasosepalasia ja nautiskele hyvässä seurassa!

Kirsikkapalloset

0,5 l kirsikoita
jääpalamuotti

Poista kirsikoista kivet ja aja huolellisesti soseeksi tehosekoittimessa. Kaada jääpalamuottiin ja anna jäätyä yön yli.

Meidän pallomuottimme on Liisan tuliainen (muistaakseni) Japanin reissulta. Kirsikkasose voi olla minkä muotoinen tahansa – väärän mallinen jääpalamuotti ei tätä juomaa kaada.

Kardemummasiirappi

10 -12 drinkkiin

2 dl sokeria
2 dl vettä
8 kokonaista kardemumman kotaa kevyesti murskattuna
(tai n. 1 tl rouhittua kardemummaa)

Mittaa sokeri, vesi ja kardemumma kattilaan ja kiehauta. Sekoita sokeri sulaksi ja ota sen jälkeen kattila liedeltä. Anna jäähtyä ja siivilöi kardemumma pois. Säilytä jääkaapissa tiivisti suljetussa purkissa.

Kokonaisista kodista tulee aavistuksen raikkaampi maku kuin valmiiksi rouhitusta mausteesta. Tämän takia tuskin kuitenkaan kannattaa lähteä kesällä kaivautumaan etnisiin ruokakauppoihin – tavallinen kardemumma ajaa asiansa aivan täysin!

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: