Koukuttava porkkanapesto

Kivistössä ollaan vahvasti kesälomalla ja lomalla on kiva jos ruuanlaittoon ei kulu ihan tuhottomasti aikaa. Jos tarjoilet tämän peston pastan kanssa saat lounaan pöytään puolessa tunnissa, täydelllistä!

www.kivistossa.com

Kesäporkkanat, uuden sadon porkkanat tai ihan vaan porkkanat. Nyt niitä on saatavilla kaikkien muiden ihanien vihannesten kanssa. Minä pyöräytin yhden porkkananipun ihanan raikkaaksi (ja koukuttavaksi) pestoksi, joka oli tarkoitus tarjoilla itse tehdyn porkkanamehulla värjätyn pastan kera, mutta se ei sitten ihan onnistunut*.

Porkkanapesto (n. 3-4 dl)

1 kesäporkkananippu (n. 5 kpl)
1 dl suolapähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 iso jalapeno-chili
1/2 punttia tilliä
0,5-1 dl oliiviöljyä
n. 50 gr pecorino-juustoa
suola & mustapippuri
(vettä)

Pese porkkanat huolellisesti ja pilko muutamaan osaan. Kuori valkosipulinkynsi ja pilko muutamaan osaan. Leikkaa jalapeno puoliksi, poista siemenet ja pilko muutamaan osaan. Laita kaikki ainekset suolaa ja pippuria lukuunottamatta tehosekoittimen kulhoon. Aja tasaiseksi massaksi ja ohenna tarvittaessa vedellä tai lisää oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile pastan kanssa kesälounaalla tai käytä levitteenä leivän päällä.

www.kivistossa.com

*Se epäonnistunut, liian löysäksi jäänyt pastataikina tuikattiin pakkaseen. Onkos teillä ideoita miten sen saisi jatkojalostettua syötäväksi? 

Advertisement

14 thoughts on “Koukuttava porkkanapesto

Add yours

 1. Kiva kesälounas!
  Täällä Keski-Suomessa pitää vielä porkkanoita odotella mutta pitää laittaa idea muistiin.
  Voisikohan siitä taikinasta tehdä jonkinlaisen Spätzle-viritelmän?

  1. Koko satsi meni neljän hengen lounaalla. Se mitä ei laitettu pastan sekaan sipaistiin leivän päälle 🙂

 2. Nostan teille hattua, jos se pastataikina sieltä jalostuu. En siksi, etten uskoisi taitoihinne, vaan minä ainakin unohtaisin sen sinne. Ja sitten joskus myöhemmin kaikessa hiljaisuudessa se päätyisi kompostiin…

  1. Se on kyllä todellinen uhka. Ollaan kyllä päätetty tyhjentää pakastinta tässä loman aikana, että saadaan mahdollista satoa mahtumaan sitten syksymmällä, joten taikinapussi tulee vääjämättä jossain vaiheessa vastaan. Jos vaan muistetaan vielä siinä vaiheessa mitä se pitää sisällään..

  1. Joo jotain semmosta silppupastaa siitä pitää tehdä. Kokeilin vetää sen pastakoneen läpi ja se vaan venyi ja vanui 🙂

 3. Voi nam, miten hyvää! Tein eilen, eikä jää viimeiseksi kerraksi. Sovelsin vähän laittamalla suolapähkinöiden puutteessa suolattomia pistaasipähkinöitä, mutta ei tullut pahaa 🙂 Ja peccorinon tilalta parmesaania. Sanoinko jo, että NAM?!?!?!!!!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: