Rapujuhlat taivaan alla

RApujuhlat9Kivistön hankkimisesta lähtien olen haaveillut pöydän kattamisesta omenapuun oksien alle elokuisessa lämpöisessä pimeässä illassa. Tänä vuonna kaikki tähdet olivat vihdoin oikeassa asennossa: kattila täynnä punaisia tuoksuvia rapuja, lämmin ilta ja kirkas taivas eikä hyttysiä missään.

Rapujuhlat2

Pihan suurimpaan omenapuuhun tuvan nurkalle viriteltiin lamppurivistö odottelemaan pimenevää iltaa.

Rapujuhlat1Kivistön juhlia varten hankitut retkipöydät kaivettiin esiin ja kannettiin penkkeineen  omenapuun alle. Penkeille levitettiin lampaantaljat ja kattaminen aloitettiin valkoisilla liinoilla.

Rapujuhlat6

Pöytään katettiin alkuun Österbottens-juustopiirakalle lautaset ja lasit Burgundin punaviinille. Rapuja varten riveihin järjestettiin veitset ja välineet, vanerialustat ja samppanja- ja snapsilasit.

Rapujuhlat8

Kellarista haettiin parin vuoden takaisen viininhakureissun viimeisiä samppanjapulloja. Juhlapöytään pääsevät aina myös Kivistön lasiaarteet, vanhat ja ohuet Sarpanevan siniset ja violetit juomalasit, joita kohdellaan kuin kukkaa kämmenellä.

Rapujuhlat4

Rapujuhlat10

Ravut nosteltiin jalalliselle vadille ja niille laitettiin pieni sivupöytä rautajalkaisesta lasipöydästä, joka pääsee aina juhlissa tositoimiin. Rapuja valaisivat tämän vuoden kirpputoriostokset, sympaattiset pienet Nanny Stillin Riihimäen lasille 80-luvun alussa suunnittelemat kirsikkakuvioiset Kirsi-öljylyhdyt.

Rapujuhlat3

Rapujuhlat7

Illan hämärtyessä nostelimme lyhtyjä puun oksille ja telineisiin. Kaivon kannelle ja pöytään sytytettiin kynttilät. Istahdettiin alas ja nautittiin. Hämärä vaihtui pimeäksi, paahtoleipiä rakennettiin, rapujen päitä laskettiin, maarianheinällä maustettua snapsia maisteltiin, suunniteltiin seuraavaa viininhakureissua Ranskaan, kerrottiin tyhmiä vitsejä ja käkäteltiin niille. Kun rapuvati saatiin vihdoin yöllä tyhjäksi, raivattiin pöytä ja pelattiin yksi peli pimeämölkkyä ennen pehkuja.

Seuraavana aamuna hymyilytti, kun noukin kyydistä tipahtaneita saksia pihamaalta.

 

Advertisement

8 thoughts on “Rapujuhlat taivaan alla

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: