Bulgur-silakkalaatikko

Silakkamarkkinat alkoivat tänään Helsingin kauppatorilla ja jatkuvat aina alkavan viikon lauantaille. Syksyllä silakka onkin parhaimmillaan ja sitä saa kaupoista todella edullisesti. Ja se vaan passaa, koska silakka on monipuolisuutensa takia yksi suosikkikaloistani. Ja sen verran vanhaksi olen näemmä tullut, että toistan sujuvasti itseäni, sillä tismalleen samoin perustein kehun silakkaa tässä kesäisessä silakkaceviche postauksessa vuodelta 2011.

www.kivistossa.com

Tämä bulgur-silakkalaatikko on mahtavaa ruokahävikin torjumisruokaa* ja ihana myös sen vuoksi, että koko ruoka valmistuu n. tunnissa. Tiskiäkään ei tule liiaksi, sillä kaikki raaka-aineet kypsennetään samassa uunivuoassa.

Bulgur-silakkalaatikko (n. 4:lle)

n. 600 gr silakkafileitä
2,5 dl bulguria
5 dl kasvislientä
1 paprika
n. 1/2 punasipuli
pikku pätkä purjoa
ripaus sumakki
chilihiutaleita (meillä melko mietoa mutta hedelmäistä aleppo-chiliä)
suolaa ja mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
(tiraus sitruunamehua)

Laita kasvisliemi liedelle kuumenemaan ja laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Pilko paprika kuutioiksi ja siivuta punasipuli sekä purjo. Leikkaa halutessasi silakkafileistä selkäevät pois ja levitä fileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Suolaa ja pippuroi fileet ja ripottele pintaan vielä makusi mukaan chilihiutaleita.

www.kivistossa.com

Kaada laakeaan uunivuokaa bulgur ja levitä päälle paprika, punasipuli ja purjo. Rullaa fileet ja lado kasvispedin päälle. Lorauta pintaan oliiviöljyä ja sitruunamehua. Valuta kuuma kasvisliemi vuokaan ja paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes bulgur on kypsää ja silakat ovat saaneet hieman väriä.

www.kivistossa.com

*Meillä laatikkoon upotettiin edellisillalta yli jääneet sumakkimarinoidut punasipulit ja nahistunut pätkä purjoa. Kirsikkatomaatit sopivat mukaan myös mainiosti ja paistetun laatikon päälle voi vielä ripottaa yrttiruukkujen jämät. Herkkua!

Advertisement

2 thoughts on “Bulgur-silakkalaatikko

Add yours

  1. Tätähän on pakko kokeilla, näyttää ihanalta ohjeelta. Kasviksia on nyt hulluna, kun oli pakko kerätä satoa pakkasten alta pois. Olihan se jo aikakin, mutta jotenkin tämän satokauden kello jätättää, ainakin minulla.

    1. Mari keräsi hirveellä vimmalla sunnuntaina viimeiset mangoldit pois meidän syötävästä kukkapenkistä ja hyvä niin, koska nyt ne varmaan ois nuupahtaneet yöpakkasissa. Palsternakkaa ja muutama hassu porkkana siellä taitaa vielä olla maassa, mutta onneksi pakkasen puraisu ei ainakaan palsternakkaa haittaa.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: