Torstain drinkkivinkki: Karpalomojito

Karpalomojito2

Poimimme viikonlopuksi kaupasta mukaan rasiallisen kotimaisia karpaloita ilman sen suurempia suunnitelmia. Jokin hento aavistus oli, että torstain drinkkivinkki niistä tulee. Kun pakkasenpuraisuista huolimatta minttukin jaksoi vielä yrttipenkissä sinnitellä, mieleen piirtyi kuva kirpeästä karpalomojitosta.

Juomaa varten keitetään karpaloista paksu kastike, tai miksi sitä nyt sanoisi, hilloke. Muuta vaivaa tämä drinkki ei sitten tekijälleen asetakaan. Helppoa ja hyvää – kirpeää ja maistuvaa. Ja muistetaan taas, että me olemme drinkkien suhteen hyvinkin hapannaamoja, jos makeampi miellyttää, sokeria kannattaa lisätä!

Karpalomojito

1 annos

1 reilu rkl karpalokastiketta
n. 10 mintunlehteä
4 cl vaaleaa rommia
( 1 tl sokeria makeamman ystäville)
jäitä tai murskaa ja kuplavettä

karpaloita ja minttua koristeluun

Laita lasin pohjalle karpalokastike. Hiero mintunlehtiä hieman kämmenpohjassa vapauttaaksesi eteerisiä öljyjä ja lisää lehdet lasiin. Kaada päälle rommi (ja sokeri). Täytä lasi jäillä tai jäämurskalla ja pidennä kuplavedellä. Sekoita, koristele karpaloilla ja mintulla ja nauti.

Karpalokastike
riittää 4 juomaan

2 dl tuoreita tai pakastettuja karpaloita
2 rkl vettä
3 rkl sokeria

Kaada ainekset kattilaan ja kuumenna. Keitä kunnes karpalot alkavat poksahdella rikki. Avita poksumista lusikalla, kunnes suunnilleen kaikki karpalot ovat rikki. Jäähdytä kastike.

Karpalomojito

 

Advertisement

5 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Karpalomojito

Add yours

    1. Minä löysin rommin vasta Guadeloupissa, jossa se on jotain muuta kuin kuubalainen tavara, josta en ole koskaan tykännyt. Nyt raijataan niitä aina Ranskasta, joten ei ole tarvinnut etsiä kotimaasta.. Tsekkaa jos alkossa olisi jotain kiinnostavaa valkoista ranskalaiselta karibialta, missä rommi tislataan sokeriruokomehusta, ei melassista. Tummaa ainakin on Martiniquelta.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: