Jouluvaloaskarointia

Eli kuinka tuli todistettua, että toinen meistä on näppäräsorminen ja hyvähermoinen ja toinen ei.

Joulukoristeet2

Eräänä viikonloppuna iski kova hinku askarrella jotain. Jotain jouluista, lasissa vähän kuumaa Blossaa, mukavaa musiikkia, flow-tila. Innostuimme Tiina Rinteen Valo leikkii paperilla-kirjan valosarjaohjeista ja kävimme hakemassa Ikeasta valot. Hiukan epäilevästi suhtauduin, kun Liisa ehdotti, että tehtäisiin kirjan ohjeilla timanttivalosarja. Minä kun olin ajatellut joitain helposti leikkailtavia kukkasia. Liisa vaikutti kuitenkin vakuuttavalta ja asiaansa uskovalta ja sai suostuteltua minut  pitkäjänteisyyttä kysyvään työhön. Minut, joka en neulo edes pipoa alle ysin puikoilla.

Ryhdyttiin hommiin ja Liisa nappasi idean nopeasti siinä missä minun aivoni kiehuivat tylsyydestä viivoja piirrellessä ja sen jälkeen raivosta taittelun epäonnistuessa. Kaukana oli flow ja rento tunnelma. Yhden timantin ähkin ja senkin Liisa oikeasti taitteli – ja aloin leikeskellä helppoja kukkasia. Liisa kuitenkin jaksoi, ja onneksi jaksoikin, sen verran upeita timanteista tuli. Ja saivat ne minun kukkasenikin säälipaikat valosarjasta.

Joulukoristeet

Vähän sovitellakseni hermojeni vähyyttä ja Liisan suurta yksinäistä urakkaa, päätin ilmoittautua vapaaehtoiseksi kirjaamaan ohjeen blogiin. Uskon, että lukijoissamme on paljon sellaisia Liisan kaltaisia sujuvasormisia ja -hermoisia, jotka taittelevat timantit tuosta noin vain!

Timantit valosarjaan

1.Piirrä akvarellipaperille kuvan osoittamalla tavalla yhteen kaksi 9x24cm kokoista ruutua ja leikkaa se irti esimerkiksi mattoveitsellä tai saksilla, jos olet erityisen hyvä leikkaamaan suoraan. (On kai sanomattakin selvää, että minä en ole.) Piirrä paperille viivat sentin päähän toisistaan.

Koriste5

2. Tee siksak-vinoviivoitus molempien ruudukoiden keskelle niin, että etäisyys reunasta on vuorotellen 4 ja vuorotellen 5 senttiä.

Koriste3

3. Leikkaa ruudukot erilleen ja vedä sukkapuikolla kaikki viivat läpi painaen paperiin hyvällä voimalla. Tätä vaihetta ei kannata väheksyä, sukkapuikon tekemä painauma auttaa lopullisessa taittelemisessa.

Koriste2

4. Käännä paperi ympäri, jotta lyijykynän jäljet jäävät timantin sisälle. Sitten taittelemaan. Tätä on hiukan vaikea selittää sanallisesti, joten otimme jutusta videon. Idea on, että vinoviivat taittuvat aina samaan suuntaan. Sekä vierekkäiset, että päällekkäiset vaakaviivat taas taitetaan vuorotellen ylös ja alas.

5. Pujottele parsinneulalla lanka läpi timantin ylä- ja alareunojen vekeistä. Avaa timantti, kiristä ja sido langat ja liimaa avonaiset reunat yhteen. Pujota valosarja sisään ja nautiskele kättesi jäljistä. Ota huikka noin tunti sitten kylmenneestä glögistä – viileä juoma sopii kuumenneille hermoille.

Advertisement

8 thoughts on “Jouluvaloaskarointia

Add yours

  1. Jättimäisen ISO KIITOS teille, Liisa & Mari !! Rinteen “valokirja” edessäni aloitin timanttivalosarjan rehvakkaan tekemisen – ja juutuin ohjeen neloskohtaan – EI luonnistunut taittelu mitenkään ! Mutta onnekseni löysin teidän sivunne ja nyt on harjoituspaperilla tehty timantti valmis. Kiitokset & lämpimät Joulunodotustervehdykset KUMMALLEKIN !!

    1. Hei Sari! Että onnistuitkin ilostuttamaan harmaata päivää, kiva että jutustamme oli hyötyä! Ihanaa joulunodotusta timanttivalojen loisteessa meiltä molemmilta 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: