Torstain drinkkivinkki – kurkuma-bourbontoti

Kurkumadrinkki

Pimeä, sateinen ja tympeän kylmä ilma vetää olon nahkeaksi ja väsyneeksi. Flunssakin saattaa kolkutella ovella. Tähän oloon tarvitaan aurinkoa, ja kun sitä on aika kitsaasti saatavilla, se täytyy tehdä lasiin.

Olen viimeaikoina ollut koukussa tuoreeseen kurkumaan: se maistuu hyvältä ruoissa, juomissa ja antaa pirteää väriä – siis antaa väriä ihan kaikkeen, mikä on noin metrin säteellä pirullisesta pikku pötkylästä.

Ole siis varovainen herkkien pintojen kanssa, varaudu tiskiharjan kellertymiseen ja raastimen hinkkaamiseen, koska tänään Kivistön Torstain drinkkivinkin jujuna on tuo keltainen piristäjä. Kaikesta sähläämisestä huolimatta tuore kurkuma on tutustumisen ja juoma maistamisen arvoinen. Ja mikä parasta, mausteinen drinkki tarjoaa vaihtoehdon glögille, jos on jo alkanut kyllästyttää!

Tämän juoman esikuva on flunssanehkäisytee, jota olen tehnyt itselleni koko syksyn aina, kun tukkoinen olo yrittää hiipiä iholle. Kurkuman käyttö kyseisiin tarkoituksiin lienee tällä hetkellä hottia, sen verran usein se tulee vastaan. Monet ohjeet käyttävät kuivattua kurkumaa, mutta minusta tuore on aivan ylivertaista, raikkaampaa ja miellyttävämpää. Jos et löydä tuoretta kaupasta, kokeile korvata se kurkumajauheella. Tuoreeseen olen viime aikoina törmännyt monien vähän isompien ruokakauppojen vihannesosastoilla ja aasialaisissa kaupoissa.

Kurkumadrinkki2

Kurkuma-bourbontoti

yksi annos

n. 2 tl hienoksi raastettua kurkumaa
1 tl raastettua inkivääriä
pala kanelitankoa
1/2 sitruunan mehu ja ripaus kuorta
2 tl (tai maun mukaan) hunajaa
kuumaa vettä
4 cl bourbonia

Laita mausteet, sitruuna ja hunaja kuumuuden kestävään lasiin ja kaada niiden päälle vastakeitettyä vettä lasi lähes täyteen. Sekoita ja anna uuttua minuutin-kahden ajan ja maista, onko makeus suusi mukaista. Tässä vaiheessa voit siirtyä peiton alle parantelemaan flunssaa, jos teet terveysjuomaa. En takaa sen parantavaa vaikutusta, mutta plaseboefekti sillä todennäköisesti ainakin on.

Jos taas olet esimerkiksi pikkujoulumeiningeissä tai etsimässä vaihtoehtoa glögille, kaada juomaan bourbon. Nautiskele kuumana.

Ps. viime vuonna glögin vaihtoehtona juotiin siideri-rommitotia.

Advertisement

5 thoughts on “Torstain drinkkivinkki – kurkuma-bourbontoti

Add yours

  1. Oikein odotan milloin nenänieluun tulee ensimmäinen flunssan aistimus. Ostin jo bouboninkin valmiiksi kaappiin ja ihan vain just becouse! Kiitos mahtavasta juomaideasta ja ihanaa joulua ❤

    1. Hankittiin nämä aikoinaan ravintolatukusta, mutta nykyään laseja lienee aika hyvin tarjolla muuallakin. Googlaa Hobstar-lasi, eiköhän sieltä joitain kauppoja löydy!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: