Ragu bianco

Kokkausvuosi 2016 ei ole vielä toistaiseksi tuonut minulle suuria onnistumisia. Etenkään niiden reseptien osalta, joita on ollut tarkoitus julkaista täällä blogin puolella. Joitakin viikonloppuja sitten olin oikein innoissani tästä ragu biancosta, jonka reseptistä nappasin kuvan siskon Aglio e olio -kirjasta. Ensimmäinen yritys päätyi pelastusoperaation jälkeen lähes kokonaisuudessaan kompostiin, sillä rasvassa lilluva sitkeähkö liha ei houkutellut syömään.

www.kivistossa.com

Virheistä voi onneksi oppia ja halusin antaa ragulle vielä toisen mahdollisuuden käyttämällä vähärasvaisempaa lihaa kuin ensiyritystä varten ostettu osso bucco, joka päätyi myös näihin tämän postauksen kuviin. Toisella kerralla valitsimme lihaksi mukavat palat luutonta naudanrintaa ja -lapaa.

www.kivistossa.com

Aglio e olio -kirjan resepti on hyvin suurpiirteinen. Ohjeessa vihannekset freesattiin ensin ja liha lisättiin vasta sitten. Haudutusaikakin oli vain 45 minuuttia. Ensimmäisen kerran vahingosta viisastuneina kokkasin reseptin hieman eri tavalla. Ohje on on noin neljälle nälkäiselle ruokailijalle.

Ota liha jääkaapista lämpiämään. Poista kalvot ja leikkaa sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Meillä kuutiot olivat n. 2-3 cm kanttiinsa. Kuumenna padassa tai painekattilassa tilkka oliiviöljyä. Ruskista lihat ja lisää sitten lihalientä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Säädä painekattilassa paine lähes täysille ja kypsennä lihoja reilun tunnin verran. Jos käytät tavallista pataa tai paistokasaria, keitä lihaa noin 2 tuntia kannen alla kunnes se on mureaa.

Lihan kypsyessä puolita fenkolit ja irrota uloin kuori jos se on kärsineen näköinen. Poista kova kanta ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Siivuta myös sellerin varret ja sipulit. Kun liha alkaa olla kypsää, kuumenna paistinpannussa tilkka oliiviöljyä ja freesaa vihanneksia muutaman minuutin ajan. Lisää sitten valkoviini (n. 0,5-1 dl) ja anna kiehahtaa. Kaada vihannekset kattilaan/pataan ja anna muhia ilman kantta keskilämmöllä vielä n. 20 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa muhevan makuinen ragu haluamasi pastan ja parmesanin kera.

 

Advertisement

2 thoughts on “Ragu bianco

Add yours

  1. Aina ei mene putkeen keittössä, eikä kai ole tarkoituskaan, Tämä voisikin olla mun lauantain illallistarjottava vieraille, kiitos inspiraatiosta!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: