Torstain drinkkivinkki: Veriappelsiinimehu

Tässä on nyt kieltämättä omat riskinsä, kun suurin osa lukijoista varmaan lopettaa lukemisen heti otsikon nähtyään. Että mitä uutta veriaplarimehussa muka on, tylsyyden huippu! Mutta kuulkaas nyt kuitenkin hetki. Masutoaitemun Riitta oli vinkannut Marille, että nyt kannattaa hakea lehtihyllystä uusin Lantliv Mat & Vinin numero. Ja oikeassa Riitta oli, sillä tammikuun numero on totisesti täynnä inspiroivia reseptejä.

www.kivistossa.com

Olen ehtinyt testata kahta reseptiä, joista tämä veriappelsiinimehu on toinen. Onneksi mietin kaksi kertaa ennen kuin holautin sokerin mukaan kattilaan, sillä sitä on suomalaiseen makuun aivan liikaa. Tai sitten Ruotsissa myytävät veriappelsiinit ovat todella hapanta sorttia. Lehden ohjeessa laitettiin siis n. litraan mehua pöyristyttävät 10 desiä sokeria. Minä laitoin puolet ja silti tuli todella makeaa.

Veriappelsiinisesonki alkaa vedellä viimeisiään, joten viikonloppuna kannattaa laittaa mehukattila porisemaan. Lupaan että rakastatte lopputulosta ainakin jos olette Jaffan ystäviä. Tämä mehutiiviste on parhaimmillaan ihan soodaveteen sekoitettuna mutta sopii erinomaisesti myös erilaisten drinkkien pohjaksi. Ja mitä punaisemmat appelsiinit löydätte sitä punaisempi mehu. Myös ruokokidesokerin väri vaikuttaa mehun lopulliseen väriin.

Veriappelsiini-kardemummamehu (n. 1 litra)

1 kg veriappelsiineja (esim. happamat Morot sopivat erityisen hyvin)
2 sitruunaa
5 dl ruokokidesokeria
1 rkl vihreitä kardemummankotia (n. 30 kotaa)

Lisäksi: pullo tai pulloja

Aloita pesemällä pullo(t) ja laita se/ne 90-asteiseen uuniin kuumenemaan. Pese sitten appelsiinit huolellisesti lämpimässä vedessä. Kuori appelsiinien uloin kuori terävällä veitsellä. Yritä saada kuori irti ilman kitkerää valkoista osaa. Jos sitä kuitenkin tulee vähän mukaan niin ei haittaa. Purista appelsiinien ja sitruunoiden mehu ja kaada kattilaan. Lisää mukaan appelsiinien kuoret, sokeri sekä morttelissa karkeasti rouhitut kardemumman kodat. Maista mehua, kun sokeri on liennut ja lisää jos haluat makeampaa mehua.

Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pintaan mahdollisesti nouseva vaahto. Anna poreilla kunnes vaahtoa ei enää nouse pintaan, noin 10 minuuttia. Mehun lämpötilan tulisi olla n. 80-astetta, kun rupeat pullottamaan sitä. Siivilöi mehu tiheän siivilän läpi pulloihin ja sulje pullot kumitulpilla tai kierrekorkeilla.

Lehden ohje lupaa avaamattoman mehupullon säilyvän vähintään yhden vuoden. Avattu pullo tulee säilyttää jääkapissa ja se säilyy hyvänä noin muutaman viikon.

Advertisement

10 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Veriappelsiinimehu

Add yours

    1. Kiitos samoin! Olen pieni kauhunhiki otsalla miettinyt hiljeneekö Campakeittiö täysin kävelyreissun ajaksi, mitenkäs on?

      1. Ei varmaan hiljene ihan täysin, mutta voi olla että enemmän tulee päivityksiä CampaCaminon puolelle, siellä on tarkoitus kertoa taaperruksesta ja espanjalaisesta elämänmenosta, josko sitä yhtään pääsee kurkkaamaan. Ja kun palaamme kotiin (Kammenpyörittäjä tulee hakemaan minut kotiin) niin alkaa Campasimpukan 5-vuotisfestivaalit 😀 kun Giro d’Italia alkaa! Sitten on taas pastaa ruokatorven täydeltä tiedossa.

  1. Kirjoittakaa vaikka maalin kuivumisesta – me luetaan. ❤ Ja kiva jos lukuvinkki meni nappiin, tuo on varmasti yksi parhaimmista numeroista evö.

  2. Mä mietin, että miksi _keittää_ mehuksi, kun tuoreena se on niiiin hyvää, mutta kun maltoin loppuun saakka lukea niin selvisi: voi nauttia herkusta pidempään! Loistoidea!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: