Torstain drinkkivinkki: Vihreällä kevättä kohti

Kevät on saanut minut ajattelemaan vihreitä asioita, kuten varmasti kenet tahansa, jolla on suunnitelmia kasvattaa jotain omalla kasvimaalla tai kukkapenkeissä. Minulla on myös kyltymätön himo ostaa leikkokukkia ja sille himolle aion kyllä antaa periksi. Tällä hetkellä eniten kutkuttelevat onnenpensaan ja mimosanoksat, jaloleinikit sekä ihanat, ihanat vuokot.

www.kivistossa.com

Tämä ajatus mielessä sekoittelin minttu-lime-kurkku-margaritat*, erittäin raikkaat sellaiset. Kurkusta puristettu mehu on kiva mikseri ja tuo juomaan ihanan vihreän värin.

Keväinen margarita (1 annos)

1/2 kurkku (n. 1dl kurkkumehua)
kourallinen mintunlehtiä
1 limen mehu
2 cl tequilaa
2 cl cointreauta
mintunlehtiä ja kurkkua koristeluun

Pilko kurkku pienehköiksi kuutioiksi ja aja sauvasekoittimella soseeksi. Laita sose tiheään siivilään ja valuta mehu. Laita mintun lehdet sheikkeriin ja purista päälle limen  mehu. Murskaa lehtiä sen verran, että minttu rupeaa tuoksumaan. Mittaa päälle tequila ja cointreau. Sekoita lusikalla ja kaada jäillä täytettyyn lasiin. Kaada lasiin vielä kurkkumehu ja pyöräytä lusikalla. Viimeistele juoma halutessasi kurkkusiivulla ja mintunlehdillä.

www.kivistossa.com

*Ohje Jet and Indigo -blogista

Advertisement

2 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Vihreällä kevättä kohti

Add yours

  1. Kova hinku täälläkin jo kevään tuloon! Saako mimosanoksia ihan “tavallisista” kukkakaupoista, vai pitääkö osata menn ihan puutarhamyymälään?

    1. Jaa, hyvä kysymys! Varmaan hyvin varustelluista kukkakaupoista kannattaa niiden perään kysellä. Näin viime yönä untakin keltaisista kukista ja kimppujen tekemisestä :).

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: