Syömään! Nopea kasviskeitto

SYÖMÄÄN_keitto

Syömään!-sarjamme on kokoelma helppoja arkiruokia tai nopsia viikonloppulounaita, jotka eivät kaipaa erikoiskaupoissa ostostelua eivätkä tuntien hauduttelua. Tämänkertainen kikherne-fenkoli-purjokeitto on pikainen herkku, joka valmistuu nopeammin kuin osaisi mausta kuvitella.

Alkuperäinen ohje on samaisesta Polpo-keittokirjasta kuin veriappelsiini-camparikakkukin. Kirjassa keitto tehdään kuivatuista kikherneistä, mutta sellaiseen ei Syömään!-resepteissä ole aikaa. Niinpä muunsin ohjeen purkkikikherneille sopivaksi.

Tämä keitto on testattu useampaan kertaan arjen hässäköissä ja sopparakkaus vain kasvaa. Keittoon on helppo upottaa vaikkapa kaapissa seisovat uunibroilerin rippeet tai muunnella yrtein, mm. kourallinen kirveliä sopii sekaan mukavasti.

Syömään_keitto2

Kikherne-fenkoli-purjokeitto

4:lle
2 pientä purjoa (valkoiset osat)
2 salottisipulia
1 suuri tai 2 pientä fenkolia kova keskiosa poistettuna
2 tölkkiä kikherneitä
1 litra kanalientä
n. 1 rkl sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria
(suolaa)

Leikkaa purjo, salotti ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuullota paksupohjaisessa kattilassa viipaleita oliiviöljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuutta, kunnes ne ovat rentoja ja läpikuultavia. Kuumenna samalla kanaliemi.

Lisää kanaliemi ja kikherneet ja keitä 5 minuuttia. Ota noin 1/4 herne-purjo-fenkoliseoksesta sivuun ja soseuta keitto. Lisää sitruunamehu, mustapippuria ja suolaa, mikäli tarpeen. Sekoita syrjäänottamasi sattumat takaisin keittoon, kuumenna nopeasti ja tarjoa heti.

 

 

Advertisement

4 thoughts on “Syömään! Nopea kasviskeitto

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: