Väriä pääsiäiseen!

Pääsiäismunat2016

Muutamalla maustekaapin ja vihanneshyllyn raaka-aineella saa komean värien kirjon pääsiäisaamun aamiaiskananmuniin. Leikittelimme Kivistössä viikonloppuna punajuurella, punakaalilla ja kurkumalla ja liottelimme 10 erisävyistä ja -väristä pääsiäismunaa.

Punajuurella saa aikaan burgundin sävyjä, punakaalilla ihania sinisiä ja kurkumalla sävyjä vaalean keltaisesta tummaan. Värin vahvuus riippuu liotusajasta, ja keltaisesta, punaisesta ja sinisestä liotusliemestä saa näppärästi muita värejä dippaamalla kananmunaa toiseen liemeen pohjaliotuksen jälkeen. Alla olevasta kuvasta voi kurkata vinkkejä liotusaikoihin.

Pääsiäismunien värjäysKeitä munat ensin koviksi ja anna kuivua ja jäähtyä. Alla olevan oheen 5 desin liemi riittää noin 4 munan värjäämiseen. Käytä värjäysastiana pienehköä kulhoa, johon neljä munaa mahtuu mukavasti niin, että viisi desiä lientä peittää munat kokonaan. Munia kannattaa sekoittaa muutamia kertoja liotuksen aikana, jotta väristä tulee mahdollisimman tasainen. Vaalea väri syntyy kahdessa-kolmessa tunnissa ja yön yli liottamalla saa aikaa vahvan sävyn.

Liemi siniselle 
noin 1 kg punakaalia suikaleina
5 dl kiehuvaa vettä
2 tl väkiviinaetikkaa

Liemi punaiselle 
2 punajuurta lohkoina
5 dl kiehuvaa vettä
2 tl väkiviinaetikkaa

Liemi keltaiselle 
3 rkl kurkumajauhetta
5 dl kiehuvaa vettä
2 tl väkiviinaetikkaa

Kaada valitsemasi raaka-aineen päälle kiehuva vesi, lisää etikka ja anna jäähtyä rauhassa huoneenlämpöiseksi. Siivilöi pieneen kulhoon ja upota 3-4 munaa värjäytymään. Kun olet saavuttanut haluamasi sävyn, dippaa toiseen liemeen tai nosta ritilälle kuivumaan. Pinnan kuivuttua kuivaa alapuoli vielä varovasti talouspaperilla, jottei ritilä jätä jälkeä.

Pääsiäismunat2016_2

 

 

Advertisement

12 thoughts on “Väriä pääsiäiseen!

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: