Torstain drinkkivinkki: Kookos-GT

Kookostonic1

Kookosvesi on hiipinyt huomaamatta ruokakauppoihin. Siinä missä joku saattaa nähdä kookosvedessä urheilutuokion palautumisjuoman, minä näen uuden cocktailin raaka-aineen. Tässä vaiheessa lienee sopivaa tunnustaa, että Kivistössä ei olla kovin suuria kookosfaneja, mutta siitä huolimatta halusin ehdottomasti testata kookos-gin tonicin.

Suhautin tölkin auki epäileväisin mielin. Epäilykseni kasvoi, kun haistoin tölkin sisältöä. Tuoksu oli sellainen pyöreähkö, hieman kookosrasvainen eikä se kauheasti houkutellut minua maistamaan. En kuitenkaan aikonut perääntyä suunnitelmista. Iltapäivän helteinen hetki vaati virvoittavaa juomatuokiota ja erää mölkkyä saunaa lämmittäessä.

kookostonic2

Kookos-GT (1 annos)

4 cl giniä
2 cl tonicia
6 cl kookosvettä
1/2 limen mehu
(tuoretta minttua ja basilikaa)

Täytä lasi jäillä ja mittaa päälle nesteet. Sekoita lusikalla ja koristele tuoreilla yrteillä.

Kookoksen maku on tässä drinkissä melko mieto, joten kookosvihaajillekin tätä uskaltaa melko leppoisin mielin tarjota. Juoman makeus riippuu käyttämäsi tonicista. Meillä kaapissa oli Fentimansia, joka ei ole makeimmasta päästä, joten lopputulos oli melko raikas. Kookosvesi itsessään maistuu mielestäni melko samalle kuin mille kuvailin sen tuossa yllä tuoksuvan. Ihan ok tuote mutta se ei saanut minua ainakaan vielä kääntymään kookoksen ystäväksi.

Advertisement

12 thoughts on “Torstain drinkkivinkki: Kookos-GT

Add yours

  1. Olette aika sissejä! Kookos hyväksytään vain kookosmaidon muodossa tässä keittiössä ja silloinkin vahvasti maustettuna. Kai se kookoksen maku tässä drinkissä menisi, kunhan lisää vain riittävästi sitä g:tä 😉

    1. Ihanaa, että kookostraumaatikkoja löytyy muualtakin kuin Kivistön tuvasta! Mulla on ollut tähän asti sama periaate, että ainoastaan kookosmaito hyväksytään. Niin se taitaa kyllä olla jatkossakin, vaikka kookosvesi ei siis ollutkaan kovin kookoksista :).

  2. Ostin just purkin kookosvettä ja uusi ginipullo aukeaa tänään! Minäkin olen kookosvastainen, Bounty on lapsuudessa vahingoittanut minua pysyvästi. Mutta tätä uskallan kokeilla. 😀

    1. Luulen, että Bounty on monen trauman aiheuttaja. Muistan kyllä lapsuudesta karvaasti myös kookoshiutaleilla pilatut mokkapalat, joita ei vain voinut syödä. Jännittävän poikkeuksen tässä kaikessa kookosvastaisuudessa tekevät ruotsalaiset kookostangot. Jostain syystä niiden kookoshiutalepinta ei haittaa minua lainkaan!

      1. Kuten Instan puolella kerroin, pidin kyllä kookosvedestä GT:ssä, nyt oli kyllä uutta giniäkin, joten vähän vaikea sanoa, mikä oli mitäkin maussa. Mutta ehdottomasti pidin kookosvedestä 🙂

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: