Kivistö 2.0

KIVISTÖSSÄ_piirustuksetUusi vuosi, uuden alku – enemmän kuin muutama kuukausi sitten saatoimme kuvitellakaan.

Viime kesänä huomasimme että lattialistojen alta puski jotain ruskeaa pölyä. Tulimme siihen tulokseen, että meillä on todennäköisesti lattiasieni – tehokas tuhoaja, joka saa voimansa kosteudesta ja syö lattian muussiksi pikana. Se nopeutti suunnitelmiamme Kivistön rempasta – oli aika purkaa seinät ja lattia, katsoa pohjan ja hirsien kunto, vaihtaa tarvittavat ja tehdä uusi sisäkuori, joka pitäisi paremmin kylmän poissa. Samalla kuisti saisi eristeet ja kasvien talvehdittamiseen olisi vihdoin tilaa.

Alkoi Kivistön remppaprojekti.

Löysimme hyvän remppahemmon. Pakkasimme, heitimme pois, veimme myytäväksi. Vuokrasimme varaston ja täytimme navetan.

Keskityimme Liisan kanssa etsimään tapettia ja haaveilemaan keittiöstä. Ja uudesta kasvihuoneesta lahoavan tilalle – kauniista ja kiiltelevästä, jossa koko ensi kesä kuluisi mahtavan sadon kasvaessa kohisten.

Seinien purkamisen edistyessä tipahteli pieniä uutisia: ihan kohtuulliselta näyttää. Lattiasienipuru olikin todennäköisesti puupölyä. Hirsiseinät on silloin 100 vuotta sitten rakennettu pätkistä, mutta eipä hätää, kyllä tästä vielä mökki saadaan.

Sitten pienten uutisten perään tippui pommi. Lattiaan edennyt purkaminen paljasti katastrofin. Perustusten tilalla onkin vain maan päälle kasattuja lautoja ja olkia, hieno kivijalka on hirsien päälle ladottuja liuskekiviä. Uuden rossipohjan voisi kyllä periaatteessa rakentaa tunkkaamalla talo, mutta pikkupätkistä koottu runko lysähtäisi prosessissa. Ikkunoiden ympärillä olevat hirret ovat joskus vuosikymmeniä sitten saaneet kosteutta ja niistä menee peukku läpi. Keittiön vesiputket on tehty sinnepäin ja vuotokohdassa kasvaa epäilyttävää hometta.

Ainoa järkevä vaihtoehto olisi lanata vanha maan tasalle ja tehdä uusi.

Kivistö 2.0 sai alkunsa. Siitä täällä jatkossa kerrotaan – suunnittelusta, fiiliksistä, rakentamisesta ja siitä millaiseksi elämä Kivistö 2.0:ssa muodostuu. Ja siitä saadaanko se uusi kasvihuone kuitenkin.

Advertisement

8 thoughts on “Kivistö 2.0

Add yours

  1. Olen siis niiiiiiin menossa mukana, mahtavaa että jaksatte dokumentoida meillekin koko prosessin! Uudesta Kivistästä tulee varmasti upea.

    1. Jes, paras, uskollinen Riitta! Vielä korkataan samppanja uudelle Kivistölle, ja silloin täydellinen tapettikin on löydetty 🙂

  2. Oi, olipa harmilliset uutiset… toisaalta uuden rakentaminen on varmasti jännittävää! Jään odottamaan kuvia. Meillä on saaressa raksaprojekti alkamassa, joten hauska seurata muita samassa vaiheessa olevia! Ja toivottavasti saatte kasvihuoneen! 👍😊

    1. Uuden rakentaminen antaa kyllä mahdollisuuksia, joita vanhan kunnostuksessa ei olisi ollut. Kiva kun jätit kommentin, teidän rakennusurakka ja saaristoelämä on mukavaa luettavaa!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: