Raksakuulumiset

Uusi ja ehompi Kivistö nousee sellaista vauhtia, että hitaampaa heikottaa. Kivijalan päälle nousi ensin muutamassa viikossa ihana uudelle puulle tuoksuva runko ja nyt pihassa tönöttää jo ihan oikean talon näköinen rakennus. Mökin noustua varsinaiseen korkeuteensa ensimmäisiä ajatuksia oli “Apua, onpa se korkea”, “Näyttääpä ikkuna-aukot pieniltä” ja vielä “On se kyllä tosi korkea ja iso”. Yritän luottaa siihen, että kun kaikki osaset ovat paikallaan, mökkösemme on täysin sopusuhtainen ja ihana.

Myös erilaisia päätöksiä on pitänyt tehdä melko nopeallakin aikataululla. Esim. tuleeko mustat vai valkoiset rännit ja syöksytorvet (mustat), minkä värinen pönttöuuni tilataan (keltainen) ja tuleeko uunin ympärille lautalattia vai kaakelia (lautalattia).

Keittiön suunnittelu on myös raastanut hermoja mutta nyt olemme päässeet kaikkia tyydyttävään ratkaisuun. Suunnittelua aloittaessa sanoin, että kulmakaappia karusellilla sinne ei sitten ainakaan tule (no tulee), mutta saamme myös pitkän työtason ja pienen apteekkarinkaapin hellan viereen. Ja ison tiskipöydän kahdella altaalla. Tuntuu luksukselta jo nyt ajatella tiskaamista uudessa mökissä. Näissä raksaolosuhteissa tiskaaminen tapahtuu edelleen ulkona. Viime viikonlopun nolla-asteisessa syyssäässä se ei ollut erityistä herkkua.

Alla olevassa keittiön havainnekuvassa ei ole vielä kaikki kohdillaan mutta suurinpiirtein tuollainen siitä tulee.

Muita uusia mukavuuksia tulee olemaan lämminvesivaraaja, joten tiskivettä ei tarvitse enää talviaikaan lämmittää vedenkeittimellä. Saamme sitä myöten varastohuoneeseen myös pienen altaan, joten siivousasioitakaan ei enää tarvitse lutrata keittiön puolella.

Sisustusasioita on myös mietitty mutta päätöksiä on edelleen tehtävänä iso liuta ja arvaan, että niiden kanssa tulee vielä kiire. Kuistilla paneloidaan niin seinät kuin kattokin ja päätimme Marin kanssa, että maalataan yksi seinä jollain ihanalla tummansinisellä. Suunniteltiin sitä jo vanhan mökin aikaan, mutta ei saatu aikaiseksi tehdä. Keittiöön ollaan mietitty osalle seinistä joko kokopaneelia tai sitten puolikasta. Näillä näkymin päädytään puolihelmipaneeliin, mutta mieli ehtii vielä muuttua. Ja ne tapetit on edelleen valitsematta. Ja ruokakomeron leiskakin pitäisi suunnitella. Ja löytää täydellinen harmaan sävy lattiamaaliin, saa vinkata!

Tätä kirjoittaessa en ole ihan varma onko eristeauto käynyt eilen puhaltamassa villat, mutta jos ei niin se tapahtunee ensi viikolla. Ensi viikolla saadaan mökkiin myös ikkunat (parasta!) ja uunin hormi tullaan muuraamaan. Pönttöuunin asennus on joulua edeltävällä viikolla ja keittiö tilataan tammikuun puoleen väliin. Näitä ynnäillessä voisi siis ajatella, että päästään muuttamaan mökkiin tammi-helmikuun vaihteessa. Katsotaan miten käy!

Ja hei, rakennettiinhan me uusi kasvihuonekin. Se odottelee ensi kevään kylvöhommeleita ja on ihan älyttömän nätti. Ao. kuvassa näkyy sen luminen katto. Postauksen kuvat ovat viime viikonlopun minitalvesta. Nyt on taas tasaisen harmaata ja leutoa.

Advertisement

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: