Yksinkertaiset tapetit kiinnostaa ja muita vitsejä

Kivistö 2.0.-projekti on kihisyttävässä vaiheessa: täytyy tehdä sisustusvalintoja! Olemme nuohonneet paneeliprofiileja ja tapettikauppoja livenä ja verkossa. Onneksi meillä on Liisan kanssa hyvin samanlainen käsitys siitä mikä on I-HA-NAA ja mikä ei ja miehet luottavat makuumme, joten päätöksenteko on kohtuullisen helppoa.

Ja ihanaahan on: Värit! Kukat! Uuuh, tummanvihreä! Keltainen! Akvamariininsininen! Eiku koboltinsininen! Kukat! Linnut! Runsaus!

Keittiön ja ruokakomeron tapetit oli melko helppo valita: muutamat pläräykset tapettikaupassa nettijahdin jälkeen, ja päätös oli selvä. Jossain vaiheessa keittiöön suunniteltu Pihlgren&Ritolan Appelsiini pääsee lopulta ruokakomeron ihastuttajaksi ja keittiöön puolipaneelin yläpuolelle tulee Engblad & Co:n hurmaava, runsas Stilleben.

Tuvan tapetti sen sijaan, ohhoh. En tiedä montako tuntia Liisa vietti netissä, kun itse makasin vuosisadan flunssassa kotona, mutta ainakin shortlistejä tuuppasi oikealta ja vasemmalta. Valinta oli todella vaikea: piti ottaa huomioon pienehkö tupa, keittiön tapetit, lattian väri, pönttöuunin väri  ja vähän budjettikin. Ja  tarjolla oli kukkia, lintuja, keltaisia sardiinipurkkeja (!!), koukeroita ja graafisempaa, pöllöjä, isoa ja pientä kuviota.

Käytiin keskustelua siitä, kuinka mitä enemmän tapettivaihtoehtoja selaa, sitä enemmän kiinnostaa yksinkertaiset tapetit. Tehtiin lista kivoimmista rauhallisista muutaman värin tapeteista: kukkaa ja koukeroa, mutta harmoniaa ja pehmeitä sävyjä. Tehtiin päätös: joku näistä, todennäköisesti se, jossa on pienin kuvio.

Niin tuli perjantai ja Liisa pääsi tapettikauppaan. Kun kaikki kolme ehdokasta oli kaivettu kirjoista, sain facetime-puhelun. Päätöksentekoaika.

Hmm, pienikuvioinen sävyisä kärkiehdokas näyttää livenä laimealta. Mitä, onpa tuossa tuo keltainen jotenkin sammunut, miten siinä ei ole väriä. Ja kolmaskin, vaikka on isoa kukkaa, miksi se on noin tylsä, jotenkin beessi? Katsotaanpa vielä joku muu värivaihtoehto.

Ja niinhän siinä sitten kävi. Ylläoleva Sanbergin Ava-tapetti on meidän käsityksemme yksinkertaisesta ja rauhallisesta, ja pääsee tuvan seinille.

Mitäpä sitä luontoaan vastaan taistelemaan. Enemmän on enemmän.

Advertisement

2 thoughts on “Yksinkertaiset tapetit kiinnostaa ja muita vitsejä

Add yours

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: