Kasvukauden suunnitelmia

Alkavasta puutarhavuodesta on tulossa vähintäänkin mielenkiintoinen ja jännittävä. Viime vuonna ei raksaprojektin takia ollut juuri lainkaan intoa pistää paukkuja kasvimaalle taikka kukkapenkkeihin. Taisimme Marin kanssa ostaa yhdet kesäkukat amppeleihin, jotka sitten kärähtivät yhdessä viikossa kuolleiksi eikä uusia ostettu tilalle.

Mutta mitä sitä märehtimään menneessä, kun edessä on niin paljon kaikkea jännää ja ihanaa. Saamme suunnitella ja tehdä ainakin:

  • omenapuun vieressä olevan pengerryksen
  • uuden terassin ja sen istutukset
  • uuden ja isomman (ja ihanan!) kasvihuoneen sisällön ja sisustuksen
  • koko kasvimaan täyttäminen hyötykasveilla ja kukilla
  • yläpihan muuttaminen hiekka-aavikosta vehreäksi keitaaksi (tähän tarvitaan ehkä ammattiapua)
  • ruukkukukkapuutarhan toteutus isossa mittakaavassa

Kivistön puuatarhasuunnitelmakirja on remonttievakossa jossain useista varaston laatikoista. Olisi pitänyt tajuta jättää se saunamökille, mutta eihän kukaan tavaroita pakatessa ajatellut, että kasvatuspuuhiin päästäisiin vasta seuraavan kasvukauden jälkeen. Listataan tähän siis kuvina, mitä siemeniä ollaan jo tilattu ja mitä on vielä mahdollisesti tulossa. Palataan varsinaisiin kasviluetteloihin erillisissä puutarharaporteissa.

Hyötykasvit kasvimaalle:

Kuvasta puuttuvat mm. perunat, valkosipulit ja sipulit.

Kasvihuoneeseen tulee pääasiassa tomaatteja. Tänä vuonna kokeillaan myös paprikaa ja kasvihuonekurkkua.

Kukkapuolella valikoima näyttäisi olevan melko laaja.

Ja vielä vähän lisää:

Ja tietysti näiden kaikkien lisäksi jännitämme miten vanhat perennapenkit ovat selvinneet talvesta. Eniten jännittää miten ruusut ovat selvinneet, vaikka ne suojattiinkin hyvin. Syötävä kukkapenkki tekee myös paluun tänä vuonna toivottavasti näyttävämpänä kuin koskaan. Mari saa kertoa siitä sitten tarkemmin, kun suunnitelmat ovat selvillä.

Tänä vuonna meinaamme myös pitää tarkempaa kirjaa siitä, kuinka paljon tämä harrastus vie rahaa, jotta tulevina vuosina osataan sitten suunnitella tarkemmin jo ennakkoon. Jos tämä ei jää vain meinauksen asteelle ja aihe kiinnostaa teitä, voimme palata asiaan kesän lopulla.

Kuvat kollaaseihin on lainattu Impecta Frön, Lord Nelsonin, siemenkauppa.comin, Maatiaisen, Fataliin, Floret Flowerin ja Kipparinmorsiamen sivuilta.

Advertisement

2 thoughts on “Kasvukauden suunnitelmia

Add yours

  1. Hei Liisa, Olettepa te jo pitkällä puutarhan suunnitelussa. Aiotteko te kasvattaa kaikkia noita vihanneksia ja kukkia? Sinäkö ne hoidat vai tulevatko Leena ja Timo avuksesi? Saatteko Seinäjoella ison keltaisen pumpkinin täysin kasvaneeksi? Kurkkukurpitsa varmaan siellä ainakin rehottaa hyvin. Onnea puutarhanhoitoon, aino

    1. Hei Aino, sinulla taitaa nyt olla joku toinen Liisa mielessä, sillä Kivistö ei sijaitse Seinäjoen suunnalla. Aiomme kyllä ainakin yrittää kasvattaa kaikkia kuvissa olevia vihanneksia ja kukkia. Toivottavasti onnistumme! Mukavaa kevään odotusta sinne Kanadaan!

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: