Listoja ja pakkasviljelyä

Kivistön muuttopäivä lähestyy. Lausunto ei toki tarkoita että tässä ihan heti oltaisiin kantamassa kalusteita sisään tai että edes tarkkaan uskallettaisiin määritellä, koska hetki löisi. Kunhan nyt viljellään positiivisia lauseita että jaksetaan odotella.

Ollaanhan tässä jo tultu pitkälle: lattiat on maalattu, seinät tapetoitu ja keittiön kaapistot koottu. Pönttöuunia poltellaan hitaasti käyttövalmiiksi, aina remppapäivän päälle, tunnelmoiden (pahvimukinpohjallinen punaviiniä ja rempan väsyttämää läppää, siis). Ikkunoissa on smyygit, ovissakin lähes kaikissa. Käsillä on malttamattomien mielestä etanavaihe, kun listahommia hoidellaan huolella. Nättejä niistä onkin tullut. Sunnuntaina piti vielä ennen lähtöä käydä mulkoilemassa valmiit ikkunanpielet ja lattianrajat läpi, näyttää jo niin sievältä!

Sunnuntaina laitettiin myös ensimmäinen maalikerros kuistin takaseinän paneeleihin. Melkoista hommaa. Ensimmäisen maalauskerran kokemuksella suosittelemme: jos suunnittelet, älä. Mutta tottakai uskotaan, että lopulta hyvä tulee. Lupaamme kertoa sitten kaiken, kun homma on saatu kunnialla maaliin.

Viikonloppuna kylvimme Puutarhahellasen ohjeilla kaalit kasvihuoneeseen. Hankimme Ikeasta Hyllis-hyllyn, jonka niskaan saa vedettyä muovihupun. Sinne sisälle tuupattiin styrokslaatikossa kylvökset – punakaalia, savoijia, lehtikaalia ja kyssää.

Katsotaan, miten meidän käy, mutta kuten Ulla sanoi, jos kuukahtavat, ei muuta kuin uutta kylvöä perään. Ei tämä puutarhurointi niin vakavaa kai ole.

Kaupunki-ikkunalla pöhisevät chilit, paprikat, tomaatit, maissi ja erilaiset samettikukat. Kevät on jatkuvaa tasapainoilua ajoissa kylvämisen ja loppukevään ikkunatilankäytön välillä. Siksikin tuo kasvihuoneen sisäkasvihuonehyllykkö on varmasti oiva apu – kunhan tästä päästään aikaan, jolloin lämpöpöhäriä voi pitää varjelemassa kasvaria yöpakkasilta, vähiten herkkähipiäisiä voi siirtää nautiskelemaan maltillisesta kasvulämpötilasta ja täydestä valonsaannista. Siihen saakka meidän perheessä pidetään kasvivalot päällä ja harrastetaan patterirallia, jossa vähäisesti pukeutuneet palelevat perheenjäsenet vääntävät teepaidoissaan ja kotisortseissaan ikkunalautojen alle lisää lämpöä, ja minä suihkin villasukissa salaa aina kääntämään hanat niin pienelle kuin kehtaan.

 

Advertisement

4 thoughts on “Listoja ja pakkasviljelyä

Add yours

  1. Eli olette juuri siinä ihanan karseassa tilanteessa, jossa maali näkyy jo, mutta sinne on vielä pitkä matka. 😀 Ainakin tapetin puolesta näyttää tosi hyvältä!

    1. No joo, ollaan just siinä! 😀. Mutta jotenkin tän kestää kun vielä viikonloppuna pyrytteli lunta. Jos räystäät tippuis ja vihertäis, hermot olis jo riekaleina, kun ei pääse muuttamaan.

  2. Siellä etenee samaan tahtiin koko mökki kuin mulla yhden huoneen remppa, joten respekt! Kyllä tulee hienon ja kotoisan näköistä! Smyygi on tampereeksi myygi :). Selätin selkävaivat (kop kop) ja olen lopultakin melkein saanut maalattua kaikki listat. Mä muuten olen paneeliseinien ja -kattojen fani, niitä kun sattuu olemaan tässä 20-luvun talossa paljon, joten jäi kiinnostamaan mikä paneeleissa mietityttää?

    1. Kiitokset kehuista! Selkävaivat ja remppa on melkoisen kehno yhdistelmä, joten hatunnosto sinne jaksamisesta! Myygi on aika ihana 🙂

      Paneeleita rakastetaan täällä meilläkin, mutta niiden maalaaminen osoittautui koettelemukseksi. Juokseva maali on hyvin sotkevaa ja ensimmäisen kerroksen jälkeen lopputulos on, eh, hyvin rustiikki. Hankitaan nyt eri välineet seuraavalle kierrokselle ja toivotaan että saadaan hyvä lopputulos.

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: