Kukilla täplitettyä kahvikakkua ja sateen odotusta

Kuivaa. Kivistön koko piha huutaa sadetta. Piha, joka vihdoin olisi valmis rakennusurakan jälkeen. Nurmikonsiemenet makailevat kuivana pölisevällä mullalla ja pihatöiden alta siirretyt, uudelleen istutetut perennat nuokkuvat puolikuolleina. Tekisi mieli valittaa koko ajan. Mutta ehkä huomenna oikeasti sataa.

Valittamisen sijaan voi keskittyä vaikka siihen, että meillä on ihana ruokakomero ja siellä työtaso, jossa Liisa voi leipoa juurileipänsä ja jolle on hyllyltä helppo nostaa koneet vaikka kakkutaikinoiden, yrttiöljyjen ja tahnojen tekoa varten.

Minun on tehnyt mieli sitruunakahvikakkua jo monta viikkoa. Tänään päätin, että on aika toteuttaa mieliteot.

Kannoin ainekset ruokakomeroon ja ryhdyin vatkaamaan pehmoista voita vaahdoksi. Enpä muista koska viimeksi olisin ottanut voita ajoissa pehmenemään; tähdet todella olivat suotuisat kakkuhommille.

Sitruunan lisäksi keräilin kakkuun mausteeksi syötävien kukkien terälehtiä ja yrttien kukintoja. Tertin kartanon ihanan kuivakakun hengessä.

Sitruuna-kukkaiskakku

200 g pehmeää voita

2 dl sokeria

1 sitruunan kuori raastettuna

3 kananmunaa

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl sitruunamehu

1 dl syötävien kukkien terälehtiä ja yrttien kukintoja huuhdeltuina

Minulla oli kehäkukkaa, ruiskaunokkia sekä laventelin, timjamin, mäkimeiramin, anisyrtin ja basilikan kukkia. Laventelin kanssa kannattaa olla kitsas ellei erityisesti halua vahvan laventelista kakkua. Sama pätee ruusun terälehtiin, joissa on aika tilaavievä aromi.

Vuokaan korppujauhoja

Tee näin

Voitele ja korppujauhota noin 1,2 litran vetoinen vuoka. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää munat vatkaten yksitellen.

Sekoita joukkoon sitruunankuori sekä jauhot ja sitruunanmehu. Kääntele lopuksi taikinaan kukat.

Lusikoi taikina vuokaan ja paista 45-50 minuuttia 175 asteessa.

Syötävistä kukista kirjoittelimme muun muassa kolmisen vuotta sitten, kun syötävän kukkapenkkimme ensimmäinen versio oli täydessä kukassa. Jutussa listattujen ruoaksi sopivien kukkien luettelo on tietysti epätäydellinen, eikä mukana ole syötäviä luonnonkukkia, mutta samalla listalla yhä syötävän kukkiksemme – ja kuivakakkumme – rakennamme.

Advertisement

4 thoughts on “Kukilla täplitettyä kahvikakkua ja sateen odotusta

Add yours

 1. Ihana resepti ja ihanat kuvat! Kuinka mukava onkin nähdä kuvassa Ankarsrum (eikä aina sitä punaista kitchenaidia) ja lempimyllyn jauhot ❤ Pitääkin kokeilla tätä kakkua lähiaikoina, kukkia riittää.

  Minäkin odotan sadetta, sitä on ennustettu ja ennustettu, mutta mitään ei sada. mökillä ei ole sienen sientä (eikä enää kyllä tulekaan) eikä marjoja, omenat tippuvat puista kuivuuden takia ja sato on ihan olematon. Juuri tänään nostin sipulit: huonoin sato koskaan.

 2. Oi, kuinka kauniit sanat täällä odottelivat ♥️ Kukkia meilläkin tosiaan riittää vaikka muuten onkin vähän surkeaa. Mikään ei oikein jaksa kasvaa tai kantaa hedelmää ja kaivovettä ei voi lorottaa kasveille, kun ei sekään ääriään myöten täynnä ole. Sitä ovat saaneet melkeinpä vain tomaatit ja nyt chilit kun näyttivät olevan kuolemaisillaan.

  Ihanaa jos teet kakun! Se kestää muuten ohjetta enemmänkin kukkia, itse lisään seuraavaan satsiin vielä enemmän väriä tuovia terälehtiä.

 3. Voi kun saisitte sitä sadetta (tännekin toivon,mutta ehkä lokakuun lopulla vasta tai marraskuussa sitä ehkä tulee..)
  Voi miten ihana tuo sitruunatapetti ,ja muutenkin niin ihanat keittiökuvat. Ja kakku kuulostaa ihanalta:)

  1. Oi, sinun kommenttisi tuli läpi 😯! Nyt on onneksi jo vähän sadellut. Mutta ei ainakaan sienille riitä vielä.. Meidän ruokakomero on meille sellainen lempilapsi, onnelliseksi tekevä pieni huone ☺️

Jätä meille kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: